Γαλακτομπούρεκο Μπιγίακης | ΙΣΤΟΡΙΚΟ - Γαλακτομπούρεκο Μπιγίακης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ του 1999.

Το πρώτο Κατάστημα « ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ » ανοίγει στο Περιστέρι Αττικής και στη γωνία των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Χίου 3. Η ιστορία του όμως ξεκινάει πιο παλιά, όταν το 1980 ο Ιωάννης Μπιγιάκης, πατέρας των: Εμμανουήλ Μπιγιάκη και Μηνά Μπιγιάκη, μετά από πρόταση του κουνιάδου του να συνεργαστούν, ανοίγουν κατάστημα στο Βύρωνα με αντικείμενο την κατασκευή του συγκεκριμένου γλυκού και με τον τίτλο «Το Γαλακτομπούρεκο του Βύρωνα».

Η ιδιαίτερη και επιμελημένη κατασκευή του Γαλακτομπούρεκου, η άριστη ποιότητά του, αλλά και η φροντίδα, η εργατικότητα, το φιλότιμο και η συμπεριφορά του Ιωάννη Μπιγιάκη προς τους πελάτες, κάνουν το Γαλακτομπούρεκο γρήγορα γνωστό. Παράλληλα οι ως άνω γιοί του: Εμμανουήλ και Μηνάς Μπιγιάκης, ενώ σπουδάζουν, βοηθούν τον πατέρα τους στο μαγαζί, τα μαθητεύει κοντά του στην τέχνη του Γαλακτομπούρεκου και τα κάνει να την αγαπήσουν.

‘Ετσι ο Εμμανουήλ (Μάνος) Μπιγιάκης, τον Οκτώβριο του 1999 ανοίγει το πρώτο κατάστημα « ΜΠΙΓΙΑΚΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ » στο Περιστέρι, ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα γλυκό και ζεστό κατάστημα που το χαρακτηρίζει το καλό γούστο του ιδιοκτήτη, η άρτια παρασκευή των προϊόντων αλλά και η άψογη εξυπηρέτηση.

Σιγά σιγά οι προσπάθειες του Μ.Μ για την προσεγμένη παρασκευή και διάθεση των ιδιαίτερων προϊόντων του (γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, καταΙφι κ.α) έφεραν τα αποτελέσματά τους, καταξιώθηκε και έγινε αποδεκτός  τόσο στο Περιστέρι όσο και στην ευρήτερη περιοχή της Αττικής.

Γνωρίζοντας  ότι, όπως και η μαγειρική είναι μια τέχνη που συνδυάζει την καλλιτεχνία με το καλό γούστο, έτσι και η ζαχαροπλαστική συνδυάζει την καλή γεύση αλλά και την ποιότητα και προσφορά των προϊόντων αυτής τα οποία δημιουργούν ευχαρίστηση και καλή διάθεση στους ανθρώπους. Έτσι νέα προϊόντα μπήκαν στον κατάλογο των όσων μέχρι σήμερα προσέφερε, όπως τούρτες, σοκολατόπιτες, μιλφέιγ, προφιτερόλ, κ.α., φτιαγμένα με το ίδιο μεράκι και την ίδια ποιότητα.

Γλυκές δημιουργίες που προσφέρει στο ιδιαίτερα προσεγμένο  νέο κατάστημα του στην οδό Μονεμβασίας  17, και Σολωμού (Περιστέρι), στο οποίο λειτουργεί  ένα σύγχρονο και με όλες τις προδιαγραφές εργαστήριο ζαχαροπλαστικής  τόσο για την λιανική όσο και τη χονδρική διάθεση των προϊόντων του.

Σ΄αυτό το κατάστημα αλλά και στο πρώτο στην οδό Χίου 3 σας περιμένουμε για να γνωρίσετε και να γευτείτε τα ήδη γνωστά και νέα προϊόντα του.